Elon Musknak kell az aprópénz, díjfizetést vezet be a Twitteren

2022.11.06. 16:26
Az Apple készülékekhez készült frissítésben a vállalat közölte, hogy a funkciót bizonyos országok felhasználói számára nyitják meg, akik havonta 8 dollárért regisztrálnak a Twitter Blue szolgáltatásra, amivel a hitelességüket igazolhatják.

A Twitter megerősítette a terveket, miszerint a felhasználók ellenőrzött státuszt vásárolhatnak meg havonta mintegy háromezer forintért. A szabályzat módosítása miatt a BBC szerint aggályok merültek fel, hogy a platformot eláraszthatják a hamis fiókok.

Elon Musk, miután megvásárolta a Twittert, pénteken elbocsátotta a vállalat alkalmazottainak csaknem felét.

A keresett „kék pipa” eddig csak a magas rangú vagy befolyásos személyek és szervezetek számára volt elérhető, akik ezzel igazolhatták személyazonosságukat. A jelölést egy profil hitelességére, hivatalos minősítésére használták, és kulcsfontosságú eszközként segítette a felhasználókat a megbízható információk azonosításában a platformon.

Kell a pénz, Elon Musk sokat bukott a drága Twitteren

Az irányelvek megváltoztatása felerősítheti azokat az aggodalmakat, hogy kormányzati személyiségeket, hírességeket, újságírókat és márkákat bármelyik felhasználó megszemélyesítheti, aki hajlandó havi díjat fizetni.

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, úgy tűnik, hogy a Twitter bevételeit kívánja növelni, miután a múlt hónap végén 44 milliárd dolláros üzlet keretében felvásárolta a céget.

Pénteken a milliárdos azt mondta, hogy a Twitter naponta több mint 4 millió dollárt veszít, és ragaszkodott ahhoz, hogy ez nem hagyott más választást, le kellett építeni a cég 7500 fős személyzetének mintegy felét.

A Twitter frissítése szerint a változások először csak az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon lesznek érvényesek, majd világszerte kiterjesztik a hitelességet biztosító kék pipa megvételének opcióját.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM