Napokra sötétségbe burkolózott London

GettyImages-71531297
2022.12.04. 05:36
Hetven éve, hogy elképesztő természeti katasztrófa sújtotta a szigetország fővárosát.

Kevés olyan ember van, aki valamilyen formában ne hallott volna már az 1952. december 5-én kezdődő nagy londoni szmogról. A különleges természeti jelenség hatalmas káoszt okozott, ugyanis drasztikusan lecsökkentette a látótávolságot, még az épületeken belül is, sokkal jobban, mint a korábban tapasztalt szmogok. Kormányzati jelentések szerint több ezer ember halt meg a szmog következtében és százezrek szenvedtek egészségkárosodást a légutak megbetegedése miatt. Tisztában van vele, mi váltotta ki pontosan a jelenséget? Tesztelje velünk tudását!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: A Nagy londoni szmog 1952-ben. Fotó: Fox Photos / Stringer)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.