Fontos újításokra készül az Instagram

GettyImages-1201955863
2023.01.21. 10:17
Több új és igen hasznos funkció bevezetésére készül az Instagram, amelyek közül néhány már globálisan, mindenki számára elérhető. A legnagyobb dobás azonban még tesztelés alatt van, de hamarosan Magyarországon is elérhetővé válhat.

Az Instagram új funkciókkal örvendeztette meg felhasználóit. A csendes üzemmód például egy olyan felhasználóbarát újítás, amely lehetővé teszi, hogy kicsit elszakadjunk a készülékünktől. A funkció elnémítja a bejövő értesítéseket, valamint az ismerőseinknek is üzenetet küld róla, hogy nem vagyunk aktívak a felületen. A cég arra kérte a tinédzser felhasználóit, lehetőség szerint az esti órákban kapcsolják be a csendes üzemmódot, ezzel is elősegítve a pihenésüket.

Az újítások egyértelműen azt a célt szolgálják, hogy az alkalmazás kevésbé legyen a szabályozó hatóságok és a jogalkotók célpontjában, akiknél visszatérő kérdéskör a közösségi média kártékony hatása, különösen a fiatalok körében.

A funkciót az Instagram-felhasználók dönthetik el, mikor kapcsolják be, de hasznos lehet, ha éppen tanulni, dolgozni vagy éppen aludni szeretnének. Az alkalmazás időnként felajánlja majd a funkciót, ha azt érzékeli, hogy 

a felhasználók túl sok időt töltenek az applikáción.

A csendes üzemmód egyelőre csupán néhány országban – Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Írország, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland – jelenik meg teszt jelleggel, de a platform abban bízik, hogy hamarosan más államokban is elérhető lesz.

Több nemkívánatos tartalomtól is megszabadulunk

Az új funkció mellett számos további újdonságot is bejelentett az Instagram, ezek azonban már globálisan elérhetők mindenki számára – írja a TechCrunch. Az egyik ilyen újdonság a szülőket célozza meg, akik ezentúl láthatják, hogy gyermekük milyen felhasználókat tiltott le.

Emellett finomították a felfedezés felületen megjelenő tartalmakat. Ezt az algoritmus szabályozza, aszerint, hogy korábban mi érdekelte a felhasználókat, ám ez sokszor nagyon pontatlan volt. Mostantól több megjelenő tartalomnál is jelezhetjük majd, hogy nem érdekelnek minket. 

Végezetül pedig a letiltott szavak és emojik funkcióját bővítették. Már eddig is be lehetett állítani, hogy bizonyos szavakat vagy emojikat tartalmazó üzenetek, illetve kommentek ne jelenjenek meg, a jövőben viszont a tiltások kiterjednek majd azokra a tartalmakra is, amiket nekünk ajánl az applikáció. Ha egy poszt tartalmazza az általunk tiltott szavakat, emojikat, akkor ezeket a bejegyzéseket az Instagram nem fogja ajánlani számunkra.

(Borítókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM