Okostelefonja hívta ki a rendőröket a részegen fának hajtó sofőrre

2023.02.09. 18:03
Egy 46 éves új-zélandi férfi túl sokat ivott, és hajnali egykor fának hajtott autójával. Az iPhone 14 speciális funkciójának (crash detection) köszönhetően a készülék automatikusan hívta a segélyhívót, magyarán a saját telefonja hívta rá a rendőröket a férfira.

A szeptemberben bemutatott iPhone 14-széria minden egyes modelljét felruházták az ütközésérzékelés nevű funkcióval, amely a közúti balesetek esetén automatikusan értesíti a hatóságokat, amennyiben a készülék tulajdonosa nem reagál a megjelenő figyelmeztetésre – írja a PC World.

Az egyik ilyen okostelefon egy ittas sofőrre hívta rá a rendőrséget, miután összetörte a kocsiját. Az ütközésérzékelő funkció gyorsan tárcsázta a 111-es segélyhívót, amit az ijedt sofőr észre is vett, és igyekezett meggyőzni a diszpécsert, hogy felesleges járőröket kiküldeni hozzá.

A hívást fogadó fél azonban úgy ítélte meg a férfi hangjából, hogy az iPhone tulajdonosa meglehetősen ittas állapotban lehet, ezért gyorsan küldött egy rendőrautót a helyszínre.

A rendőrök megszondáztatták volna a férfit, aki erre agresszívvá vált, és nem volt hajlandó együttműködni. A rendőrök ezért letartóztatták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport