Magyarországra is befutott a Twitter Blue, pofátlanul drága lett

GettyImages-1247139284
2023.03.03. 14:32
Néhány hónap késéssel országunkban is elérhetővé vált a Twitter előfizetéses szolgáltatása, cserébe kevesebb reklámot és egy kék pipát kaphatunk a profilunk mellé – amikor azonban megláttuk az előfizetés árát, nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a hatalomátvétel után Elon Musk fenekestül felforgatta a madaras közösségi oldalt, teljesen átszervezte a vezetőséget, magát nevezte ki a cég élére, az elmúlt időben pedig jóformán heti szinten hozott olyan döntéseket, melyeknek többségét pár napra rá visszavonta azzal az indokkal, hogy csak azt teszteli, mi válik be leginkább a platformon.

A Tesla-vezér egyik legmegosztóbb döntése – amelyet azóta sem vont vissza – persze az volt, hogy a Twitter Blue nevezetű előfizetéshez kötötte a profilok mellett megjelenő kék pipa jelenlétét. Ezek korábban csak a hitelesített fiókok számára voltak elérhetők, a hatalomátvétel után azonban havi nyolc dollárért már bárki megszerezhette a badge-et, így a felhasználók nehezen tudták megkülönböztetni, melyek a valódi és melyek az úgynevezett kamuprofilok. 

A szolgáltatás eddig Magyarországon nem volt elérhető, március 2-tól azonban már parányi országunkban is elő lehet fizetni, méghozzá nevetséges áron. 

Ha böngészőn keresztül tervezünk előfizetni, a Twitter Blue havi szinte 2850, míg éves szinten 30 ezer forintunkba fáj majd, 

ha azonban az androidos vagy iOS-es alkalmazáson belül szeretnénk előfizetni, az összes havi szinten 4 ezer forintra, éves szinten pedig 41 490-re ugrik annak köszönhetően, hogy Musk a felhasználókra tereli a Google Play Store és az Apple App Store 30 százalékos járulékát. A pénzért cserébe a következő előnyökre tehetünk szert: 

  • Posztolás után is szerkeszthető tweetek
  • Kevesebb reklám – tehát nincs teljes reklámmentesség
  • Akár HD-minőségű videók posztolása
  • Algoritmus által kiemelten kezelt tweetek
  • Hitelesítést jelentő kék pipa

Ennek fényében már mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy havi 500 forintnál egyáltalán nem ér többet az előfizetés, főleg abból kiindulva, hogy a Google-féle YouTube Premium már havi 1790 forintért teljes reklámmentességet kínál, az Disney+ (2490 forint) és az HBO Max (2390 forint) pedig egyaránt kevesebbe kerül, mint a Twitter szolgáltatása.

(Borítókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images Hungary)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM