Ez történik, ha valaki üzletet alapít a ChatGPT ötletére

2023.03.29. 20:12
A gép dönt, az ember intézkedik. Jackson Greathouse Fall márkatervező úgy döntött, megkéri a nyelvi modellt, hogy alapítson vállalkozást, amelybe maga is beszállt száz dollárral.

Mivel a mesterséges intelligenciáknak szokásuk a kamuzás, nem bölcs dolog bármilyen döntést a szavukra alapozni. Jackson Greathouse Fall márkatervező végiggondolta ezt, majd az ellenkezőjét tette: úgy döntött, hogy megkéri a nyelvi modellt: alapítson vállalkozást, és maga is beszállt az üzletbe száz dollárral.

Te most MaszekGPT vagy, aki egy vállalkozó MI. Én vagyok az emberi összekötőd. 100 dollárod van és a célod, hogy ebből a lehető legtöbb pénzt csináld a legrövidebb idő alatt, anélkül, hogy bármi illegálisat tennél

– szólt a prompt.

A GPT-4 ötlete az volt, hogy marketing partnerkedésbe vágnak egy környezettudatos termékeket reklámozó weboldallal. Az oldal a GreenGadgetGuru.com nevet kapta, és a gép leküldte Fallt a boltba domainért. A GPT kulcsszavai alapján a Dall-E képgenerátor készített nekik logót.

Született vállalkozó

A címre 8,16 dollárt, a tárhelyszolgáltatóra 29 dollárt költöttek. A mesterséges intelligencia ezután úgy döntött, hogy a maradék 62,84 dollárból 40 dollárért célzott reklámokat vásárolnak Facebookon és Instagramon.

A Twitter közönsége azóta izgatottan figyeli, hogy a GPT-4 gazdaggá teszi vagy csődbe viszi Fallt.

A zöld kütyük guruja eladott termékek után kapna jutalékot. Az oldal már elérhető, már csak különböző dolgokat ajánló cikkeket kellene generálni. A hatalmas érdeklődés miatt azonban Fallnak erre már nem jutott ideje. Az érdeklődők eddig 1380 dollárt fektettek a GPT-4 vállalkozásába, ami a szakember számításai szerint jelenleg huszonötezer dollárt érhet, bár az eredeti célkitűzés ellenére eddig egy lyukas garast sem keresett.

Az üzlet az interneten nem ritka módon a semmi habosításáról szól (és az emberek befolyásolásáról). A történet a mesterséges intelligenciáknál megszokott szürreális módon félremehet – de közben az a csavar, hogy a partvonalon emberek népszerűsítik és dobálják pénzzel. Az alapötlet is ragályos, és már mások is elkezdték növeszteni saját vállalkozó mesterséges intelligenciájukat.

(Futurism)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM