Elon Musk egymillió dolláros vérdíjat tűzött ki

2023.04.03. 07:02
Elon Musk egymillió dolláros vérdíjat ajánlott fel a Twitteren.

Elon Musk egymillió dolláros vérdíjat ajánlott fel annak, aki kideríti, hogy ki áll az egyes fiókok elérését célba vevő és leromboló botnetek mögött.

A Twitter múlt pénteken nyílt forráskódúvá tette néhány algoritmusát, melyből kiderült, hogy a kék pipával rendelkező fiókok (vagyis a TwitterBlue-előfizetők fiókjai) nagyobb elérést kapnak az algoritmuson belül.

Az algoritmus ugyanakkor csökkenti az adott fiók elérését (csökkenti az úgynevezett „hírnévpontszámát”), mikor valaki letiltja, lenémítja, kiköveti vagy jelenti azt.

Az el gato malo nevű felhasználó mutatott rá arra, hogy

a „botnet” – a Cloudflare kiberbiztonsági vállalat magyarázata szerint – olyan számítógépeket jelöl, melyeket valaki rosszindulatú szoftverrel fertőzött meg, hogy távolról irányíthassa azt.

A botnetek tehát képesek voltak átvenni az irányítást több fiók felett, hogy aztán a célpontként kiszemelt fiókok elérését és „hírnévpontszámát” tömeges blokkolással, némítással, a követés megszüntetésével és a fiók jelentésével ássák alá.

A Twitter vezérigazgatója pedig nem volt rest ráállítani a Twitter népét a rejtélyes kiberbűnözőre.

Ki áll ezek mögött a botnetek mögött? Ha elítélik, a nyomravezető egymillió dolláros vérdíjat kap

– írta tweetjében Elon Musk.

Mint arról korábban írtunk az Indexen, a kiberbiztonság jegyében Elon Musk is aláírta – a Meta és a Google munkatársai mellett – azt a nyílt levelet, melyben a mesterséges intelligenciák fejlesztésének felfüggesztését követelték.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM