Megszűnik egy népszerű funkció: a Messengert és az Instagramot is érinti a változás

2023.12.06. 07:30
A Facebook anyavállalata, a Meta szétválasztja az átjárhatóságot az Instagram és a Messenger üzenetküldéseiben. December közepétől a felhasználók csak az adott platformon kezdeményezhetnek csevegést.

December közepétől az Instagram és a Facebook üzenetküldő szolgáltatásai már nem lesznek kompatibilisek egymással – ismertette a The Verge a Meta legújabb frissítését.

A funkció megszűntével nem lehet majd új, a platformok között történő csevegést indítani. 

A Meta szóvivője, Alex Dziedzan a lap kérdésére megerősítette, hogy egy 2020-as frissítésnek köszönhetően az Instagram- és a Messenger-felhasználók beszélgetéseket kezdeményezhettek egymás között. A funkció megszüntetése után az emberek továbbra is tudnak majd üzenetet küldeni és hívásokat indítani, de ezt csak az adott platformon tehetik majd meg. 

A szolgáltatások közötti meglévő beszélgetések írásvédett módba kerülnek, így a korábbi üzenetek olvasható módban maradnak. Messenger- és Instagram-felhasználók egymás online jelenlétét, tevékenységi állapotát sem láthatják majd. A funkció törlésének okát nem indokolták és a változás pontos időpontja sem világos. 

Mint írtuk, a Meta szeptemberben az SMS-üzenetek küldésének és fogadásának lehetőségét szüntette meg a Messenger alkalmazásban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM