Fű alatt érkezik egy új funkció a Messengerre

2024.06.12. 06:19
A Meta elindítja a Messenger-közösségek új funkcióját, amelyek több csoportos csevegést tömörítenének egy helyre akár 5000 felhasználó számára. Az új funkciót minden hírverés nélkül, világszerte az összes felhasználó számára bevezetik.

A Meta csendben bevezet egy új „Közösségek” (Communities) funkciót a Messengeren – erősítette meg a vállalat a TechCrunchnak.

A funkció célja, hogy a szervezetek, iskolák és más privát csoportok szervezettebb és strukturáltabb módon kommunikálhassanak egymással. A Meta még 2022-ben vezette be a „közösségeket” a WhatsAppon.

A Meta szeretné bővíteni a Messenger funkcionalitását és megkülönböztetni azt más üzenetküldő szolgáltatásoktól, például az iMessage-től. A Messenger új funkciója lehetővé teszi, hogy az emberek másokkal kapcsolódjanak anélkül, hogy ehhez egy Facebook-csoportra lenne szükségük.

A Meta még 2022-ben vezette be a közösségi csevegéseket a Messengeren, de ezzel az új funkcióval a vállalat lehetővé teszi az emberek számára, hogy dedikált tereket hozzanak létre a valós idejű kommunikációhoz.

A közösségek több csoportos csevegést egy helyre tömörítenek, és minden közösség rendelkezik egy dedikált „home” térrel, ahol az adminok frissítéseket és bejelentéseket oszthatnak meg. A Meta szerint akár 5000 ember is csatlakozhat egy közösséghez a megosztható meghívókon keresztül.

Bár a funkció hasonlóan működik, mint a WhatsApp-közösségek, a Meta szerint van egy kulcsfontosságú különbség, mégpedig az, hogy a Messenger-közösségek a Facebook közösségi gráfjához kapcsolódnak.

Míg a WhatsAppon valakinek a telefonszámát kell megadnia ahhoz, hogy meghívja őt egy közösségbe, addig a Messengeren a közösségépítők a Facebook-barátok és a barátok barátainak barátai meghívásával növelhetik majd közösségeiket. Az új funkciót világszerte minden felhasználó számára bevezetik.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM