Szexrobotokkal enyhítenék a nyugdíjasok magányát

2020.11.19. 10:34 Módosítva: 2020.11.19. 10:37
Az emberiséget létében fenyegető mesterséges intelligencia és robotika megédesítheti az élet alkonyát.

Nancy Jecker a Washington Egyetem orvosi karának bioetika professzora szerint el kell jöjjön az idősek magányát enyhítő szexrobotok kora. A szakember „Nem szégyen: szexrobotok fogyatékkal élő időseknek” címmel publikált tanulmányt a Journal of Medical Ethics orvosetikai szaklapban.

Negatív sztereotípiáik élnek az emberekben az idősekről. Azt feltételezzük, hogy túl öregek a szexhez, vagy hogy ilyen érdeklődésük undorító vagy furcsa

– magyarázza Jecker.

Időseknek és fogyatékkal élőknek tervezett és gyártott szexrobotok megjelenése földindulás lenne a jelenlegi gyakorlathoz képest. A legfőbb ok, amiért szükség van rájuk, hogy tiszteletben tartsuk az emberi méltóságot és meghallgassuk azokat, akiknek a szexuális életét ellehetetleníti a fogyatékosság vagy az elszigeteltség.

A professzor kifejtette, hogy szerette volna a már létező szexrobotipar figyelmét próbálta felhívni a kiaknázatlan piacra.

Véleménye szerint a jelenlegi „barátnő személyiségű” szexrobotok nagyon kezdetlegesek és újratervezhetőek lennének egy szélesebb ügyfélkör számára – olyan időseknek, akiknek társaságra és fizikai kötődésre van szükségük.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport