Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ősi települést találtak Albániában

2018.09.24. 12:01

Az időszámítás előtti 6. századból származó ősi település maradványaira bukkantak albán és német régészek Albánia középnyugati részén – írja az MTI az albán hírügynökség nyomán.

A régészcsoport szerint a Divjakában talált település az i.e. 6. és 3. század között volt lakott. Hónapokig dolgoztak a település építményei: lakóházak, városfal és utak feltárásán. A kutatások arra irányulnak, hogy feltérképezzék az Albánia területén található ősi romokat.

Azt kutatjuk, hogy kik éltek itt az ókori Apollónia és Durres között, kik építették ezt a települést. Ez az első alkalom, hogy Divjaka térségében folytattunk ásatásokat

– mondta Manuel Fidler, a Berlini Egyetem archeológusa, aki szerint a maradványok jól szervezett városi településre utalnak, amelynek a főútjához 15 mellékút csatlakozott.

Divjaka Albánia hegyvidéki területén fekszik, emiatt az ásatások még eltartanak néhány hónapig.