Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriási ókori lakóépületet találtak Egyiptomban

42552789 1962128000499507 3679254824693530624 o
2018.09.26. 09:05

Hatalmas ókori lakóépületet és egy római fürdőt találtak régészek Egyiptomban – írja az MTI.

A Kairótól délre lévő Mit Rahina városban talált építmény nagy valószínűséggel egy lakónegyed része. Ebben a térségben volt egykor az ókori egyiptomi fővárosa, Memphisz – mondta Musztafa Vaziri, a legfelső régészeti tanács vezetője kedden.

Az épületet túlnyomórészt vályogtéglából emelték, nagy mészkőtömbökkel támasztották meg, a külső falakat és lépcsőket vörös téglák alkotják. A főépülethez egy további építmény csatlakozott, ahol egy nagy római fürdőt találtak, illetve egy termet, amelyet valószínűleg vallási rituálékra használtak – mondta Adel Okasha, a kairói és gízai régészeti hatóság vezetője.

Egyiptom az elmúlt hónapokban egy sor régészeti felfedezést hozott nyilvánosságra, valószínűleg abban a reményben, hogy ezzel ismét felélénkítheti kissé lendületet vesztett turizmusát. Az északkelet-afrikai országban az egyik fő bevételi forrás a turizmus, amely azonban erősen megsínylette a Hoszni Mubarak egykori elnök 2011-es bukása utáni zavargásokat.