Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Ettől lesz tartós az autó akkumulátora, de mitől drágul a használt autó?

IMG 1796
2022.01.18. 06:01
Az autózás átalakulásának lehetünk tanúi, egymás után fordulnak a gyártók az elektromos járművek felé. A BMW ugyanakkor kitart a dugattyús motorok mellett. Ha pedig már áram: az akkumulátorok tartósságáról is szó lesz a Totalcar Híradóban, de a használt autókat sem feledjük.

Az autóakkumulátor látszólag ma is pont ugyanolyan doboz, mint egy évtizeddel ezelőtt. Pedig a technika sokat fejlődött, mi pedig ebben a cikkben mutatjuk be, mitől lesz tartós az aksi:

Számos gyártó fekteti minden energiáját a villanyautó-fejlesztésbe, de vannak, akik továbbra sem hanyagolják el teljesen a dugattyús motorokat. Most például a BMW-től várhatunk új belső égésű motorokat, ráadásul nem is kevés hengerrel:

Átlagosan kétmillió forinttal drágultak a használt autók két év alatt a magyar piacon. Az áremelkedés viszont nem készül megállni, aminek több oka is van:

Ráadásul nem elég, hogy drágák az autók, még választani is nehéz. A Totalcar szerzői sem mindig tudják pillanatok alatt eldönteni, melyik típussal lesz felhőtlen az életük a következő években:

Igazi szövevényes történet Borsodból az autótolvajokról, akiket elfogtak, majd rendőrnek adták ki magukat, hogy újra lophassanak:

(Borítókép: Prokop Gábor / Totalcar)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek