Maszturbációval gyógyítható a szénanátha

2009.04.02. 10:44
Az ejakulációnál összehúzódnak a vérerek, ami jótékonyan csökkenti a szénanáthától bedugult orr kellemetlenségeit.

Sina Zarrintan, a Tabriz orvosi egyetem neurológusának egyedülálló ötlete a Medical Hyphothesis című folyóiratban jelent meg.

A szénanáthánál jelentkező orrdugulás duzzadt, gyulladt vérerek eredménye, ami a levegőben található pollenek irritációja nyomán alakul ki. Az orr és a nemiszervek is a szimpatikus idegrendszerhez kapcsolódnak, írja Zarrintan, és ejakuláció közben a szimpatikus idegrendszer a testben összehúzza a vérereket. Hipotézise szerint az összehúzódás enyhítheti az orrdugulást és könnyítheti a légzést.

Az iráni neurológus egyelőre nem végzett laboratóriumi kísérleteket a szénanátha és a maszturbáció összefüggéseinek tesztelésére, de biztos abban, hogyha a dolog működik, a gyakran magas vérnyomást okozó légzésjavító gyógyszereknél sokkal alkalmasabb megoldás lehet.

A kutató szerint minden olyan alkalommal maszturbálni vagy szexelni kell, amikor a szénanátha tünetei jelentkeznek. „A beteg saját maga választhatja meg szexuális együttlétek vagy maszturbációk számát a tünetek súlyosságától függően" - fogalmazott a New Scientist szerint.

Elméletét kollégája, Mohammad Amin Abolghassemi Fakhree, szintén a Tabriz Egyetem munkatársa kritizálta. Érvei szerint az ejakulációs kezelésnek több a hátránya, mint az előnye. „Gondoljunk csak arra, hogy végezzük el a kezelést, amikor nem vagyunk otthon? Vagy ha nincs szexpartnerünk?" - kérdezi válaszában.

Egyik iráni tudós sem tért ki arra, hogy mi a helyzet a női betegekkel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport