Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Nanotechnológiás festéket fejleszt az Állami Nyomda

2009.04.23. 12:50 Módosítva: 2009-04-23 12:53:13
Az Állami Nyomda 66 millió forint állami támogatást nyert kutatás-fejlesztésre. A nanotechnológiás festék eredet-igazoló címkékre kerül majd.

Az Állami Nyomda 164 millió forint összértékű nanotechnológiai projektet indított, amire állami támogatást is kapott. A nanotechnológiával előállított egyedi biztonsági festékek kifejlesztésében a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete (MTA MFA) is részt vesz.

Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója szerint ezzel a fejlesztéssel több iparág termékének az eredetiség-igazolása megoldható lesz. A cég abban reménykedik, hogy a fejlesztésekkel olyan világszínvonalú termékeket hoznak létre, amik a vállalatnak és az ügyfeleinek is versenyelőnyt biztosítanak.

Az MTA és az Állami Nyomda által 2008 novemberében megkötött stratégiai együttműködés célja, hogy bővítsék a nanotechnológia használatát a biztonsági nyomdaiparban. Bársony Istvánt, az MTA MFA igazgatója szernt a nyertes pályázatban szereplő speciális biztonsági anyagok fejlesztése csak egyike azoknak a területeknek, ahol a nanotechnológia segítségével új nyomdaipari megoldások születhetnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?