Egy keleti megye a legokosabb a Megyék Harcában

2010.02.17. 09:31 Módosítva: 2010.02.24. 08:55
Sokan szerepeltek a Megyék Harca első fordulójában, így már tudjuk, melyik az ország legtökösebb megyéje, egyúttal azt is, hogy tudományos kérdésekben melyik a legokosabb. Az első fordulóban nem alakultak ki jelentős különbségek, a megyék fej-fej mellett haladnak.

Az elmúlt napokban összegeztük a teszteredményeket, hogy megtudjuk, melyik megye nyerte a Megyék Harca tudományos fordulóját. Összesen több, mint ötvenezren nézték meg a sztárokkal teletűzdelt lelkesítő videónkat, majd ugyanennyien kattintottak tudományos tesztünkre.

Végül 13247-en voltak elég bátrak ahhoz, hogy be is fejezzék a feladatokat, ahogy az a különféle statisztikákkal támadó cikkünkből már kiderült.

Egy dolog azonban rejtve maradt: hogy melyik megyék szerepeltek a legeredményesebben a játékban. Videónkból megtudhatja:

Az egész mezőnyt átnézve kiderül, hogy alig van különbség az egyes megyék eredményei között: még a legkevésbé ügyesen szereplő közigazgatási egységnek is esélye van arra, hogy átvegye a vezetést akár már a következő fordulóban, hiszen a legügyesebben játszó megye is csak 4,8 százalékkal ért el jobb eredményt, mint a legkevésbé szerencsés. A táblázatban azt láthatják, hogy 12-ből hány pontot értek el átlagosan a közigazgatási egységek:

megyek harca 1ford

Megnéztük persze azt is, hogy melyik a legtökösebb megye, ahonnan a lakosságszám arányában a legtöbben játszottak. Ezt a versenyszámot toronymagasan Vas megye nyerte, ahol a legtöbb az ezer lakosra jutó játékosok száma:

megyek harca 1ford legtokosebb

Végül készítettünk egy összesített táblázatot is, amiben figyelembe vettük a teszteredményeket, valamint azt is, hogy mennyire játszottak lelkesen az egyes megyék. Egy bonyolult képletet felhasználva az ezer lakosra jutó játékosok számának kétszereséhez hozzáadtunk hatot, az eredményt elosztottuk kettővel, majd ezt megszoroztuk a tesztben elért eredménnyel, és az egészet megint osztottuk kettővel. Jól látszik, hogy bár akadt néhány változás, nagyjából ugyanazok maradtak összesített listánk elején és végén, mint amikor csak a teszteredményeket vettük figyelembe:

megyek harca 1ford osszesitett

A Megyék Harca jövő héten folytatódik, február 25-én filmes kérdésekkel térünk vissza.

Addig is nézze meg hírességekkel teletűzdelt lelkesítő videónkat:

Vagy csatlakozzon saját megyéje facebookos csoportjához:

Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala.

Esetleg kövesse a Megyék Harcát twitteren!  • Tippek
  • Biztosítás