16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Helyi járványokkal térhet vissza a H1N1

2010.03.09. 11:19
Nem valószínű, hogy Európában újabb pandémiás hullámmal jelentkezik a H1N1-vírus, ám helyi járványokat okozhat - közölték hétfőn az Európai Járványügyi Központ (ECDC) illetékesei.

Az ECDC helyzetértékelése szerint 2010 tavaszán és nyarán a H1N1-vírus terjedése alacsony szinten marad, a következő téli időszakban azonban ez lesz a domináns influenzatörzs.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eddig 16226 igazolt halálesetről tud, melyet a H1N1 pandémiás influenzavírus okozott, ám a tényleges halálozási szám ennél jóval nagyobb lehet, mert az áldozatok többségét nem tesztelték.

Mivel eddig nincs bizonyíték arra, hogy az influenzatörzs felépítésében lényegi változás történt volna, a stockholmi székhelyű ECDC úgy véli, a következő téli szezonban hasonló halálozási arány várható, mint a most véget ért szezonban. A fertőzések száma azonban lényegesen alacsonyabb lehet a H1N1 ellen védettek nagyon aránya miatt.

Az ECDC továbbra is javasolja a lakosoknak, hogy fogadják el az újinfluenza elleni védőoltást, amikor azt a helyi egészségügyi hatóságok ajánlják.

A WHO adatai szerint világszerte 300 milliónál több embert oltottak be a pandémiás H1N1-influenza ellen, az immunizáció hatékonyságát 70-75 százalékra teszik.  • Hírek
  • Hírek