Egy 130 éves grúz lehet a világ legidősebb embere

2010.07.09. 07:12
A grúz hatóságok szerint egy grúz nő a világ legidősebb embere, aki csütörtökön ünnepli 130. születésnapját. A világ legidősebbjeinek életkorát hitelesítő Gerontológiai Kutatócsoport azonban még nem foglalkozott az állítással.

A Nyugat-Grúziából származó Antisza Kvicsava a grúziai népességnyilvántartás adatai szerint 1880. július 8-án látta meg a napvilágot. Mint a hivatal szóvivője elmondta: az idős nő, aki egy távoli hegyi falucskában él, 1965-ig, 85 esztendős koráig tea- és gabonabetakarító munkásként dolgozott.

A grúz illetékesek csütörtökön látogatást tettek az idős asszonynál, és bemutatták azt a két, szovjetérából származó dokumentumot, amely a születési idejét jelzi. Az eredeti születési bizonyítványa ugyanis már nincs meg.

A grúz hatóságok szerint Antisza Kvicsava 130 évvel ezelőtt született, és így ő a világ legidősebb embere (Fotó: Zurab Kurcikidze)
A grúz hatóságok szerint Antisza Kvicsava 130 évvel ezelőtt született, és így ő a világ legidősebb embere (Fotó: Zurab Kurcikidze)

A két évtizede létrehozott Gerontológiai Kutatócsoport szerint dokumentumokkal igazoltan a 114 esztendős francia Eugenie Blanchard a világ legidősebb embere. A testületnek még meg kell vizsgálnia Kvicsava ügyét, hogy dönteni tudjon a kérdésben.  • Tippek
  • Bankszámla