Piros húsú almát nemesítettek
Egy új almafajta kívülről semmiben sem különbözik a megszokott gyümölcsöktől, belül viszont a paradicsomhoz hasonlóan egészen a magokat védő hártyás burokig élénkpiros húsa van.
Markus Kobert svájci csemetekert-tulajdonosnak húsz év alatt sikerült különböző fajták keresztezésével előállítani a piros húsú almát, aminek állítólag az íze is kitűnő. Az új fajta a Redlove nevet kapta, korai és későn érő változatban kapható.
A Redlove pedig nem csak megjelenésében és az ízében különleges. A piros húsú gyümölcs antioxidánsokban is gazdag, ezért fogyasztása egészségesebb a hagyományos fajtáknál.
A facsemetéket Nagy-Britanniában ősztől kezdve árusítják, az első termés az ültetés utáni második évben várható.
Brit hobbikertészek már több mint 1500 csemetét rendeltek. Az új fajtából azonban Európa-szerte is több ültetvényt hoztak létre, ezért a piros húsú alma öt éven belül a boltok polcain is megjelenhet.