Több szexet akarnak az öregek

2010.12.07. 13:59
A 90 év feletti férfiak is érdeklődnek a szex iránt, ám a betegségek és a lehetőség hiánya visszatarthatja őket.

Az Annals of Internal Medicine című amerikai szakfolyóiratban hétfőn ismertetett vizsgálatban 2700, 75 és 95 év közötti férfit kérdeztek meg a kutatók egészségükről, kapcsolataikról és szexuális aktivitásukról.

Mint Zoe Hyde, a Nyugat-Ausztráliai Egyetem munkatársa felidézte, a felmérés szerint a 90 és 95 év közötti férfiak mintegy ötöde számára maradt meg a szex legalább valamelyest fontosnak. A szerzők úgy vélik, ez ellentmond az idős emberekről kialakult sztereotípiának, miszerint aszexuálisak lennének.

"A szexuálisan aktívak több mint 40 százaléka elégedetlen volt szexuális tevékenysége gyakoriságával, a gyakoribb szexet részesítve előnyben" - írták a szerzők. A válaszadó idős férfiak harmada számolt be szexuális aktivitásról a megkérdezést megelőző egy év során, ám közel fele vallotta, hogy fontos számára a szex, ami azt jelzi, hogy többen vágytak rá, mint ahányuknak sikerült megélni is.

A szexuális aktivitás függött az életkortól és a tesztoszteron szintjétől, valamint attól, volt-e érdeklődő partnere a szexuális tevékenységhez a férfiaknak, illetve több betegség, így a diabétesz vagy prosztatarák is befolyásolta a kedvet.

Azok közül, akik nemmel válaszoltak arra, hogy szexuálisan aktívak voltak-e az elmúlt évben, csak 40 százaléka mondta, hogy nem is érdeklődik a szex iránt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport