Kitömött állatok közösülnek a briteknél

2011.02.14. 15:05
A brit főváros tekintélyes Természettudományi Múzeuma története során először szentelt kiállítást a szex témájának – úgy, ahogy az a természetben megvalósul.

A témáról mindent elmondanak, mindent illusztrálnak: kitömött nyulak és sündisznók láthatók akcióban, mindent bemutatnak a denevér hajszálvékony péniszétől egészen a rozmár hatalmas hímtagjáig.

A híres brit humor nem hagyja cserben a rendezőket, a zöld pornócímű filmsorozatban Isabella Rossellini színésznő idézi fel a legkülönbözőbb állatok – köztük a csiga, a kacsa és a pók – reprodukciós stratégiáit.

Óriási pénisz

Az ember nemi élete elég szimplának tűnik ahhoz képest, hogy egyik tengericsiga-faj leválasztható péniszt helyez el a nőstényében, vagy hogy az egyik rákfaj hímje képes saját méretének harmincszorosát elérő szaporítószervet felmutatni.

Guy, a gorilla, a londoni állatkert valóságos jelképe volt éveken át, most preparálva trónol a kiállítás egyik díszhelyén. Az impozáns főemlős valóságos háremet tartott, elkergette vetélytársait, ugyanakkor igen kedves is tudott lenni.

A látogatókat elbűvölik a szerelem gyakorlására minden helyzetben kész bonobók. Az utoljára felfedezett emberszabású majmok akár csecsemőjükkel a hátukon is párosodnak, vagy éppen ananászt rágcsálnak az aktus közepette.

Előítéletek nélkül

„Arra kérjük a látogatókat, hogy minden előítéletüket hagyják a ruhatárban” – mondta az AFP-nek Tate Greenhalgh, a kiállítás biztosa. „Az anyag az élővilág szaporodási formáinak meglepő fejlődését és összefüggéseit mutatja be: az állatok számára minden azt szolgálja, hogy a lehető legsikeresebben reprodukálják a fajt”.

Egy ökörszemfajta, a tudományos nevén Malurus cyaneus néven ismert, csodálatos kék tollazatú madár egyszerre 8 milliárd spermatozoidból álló termékenyítő anyagot képes termelni, ez rekordnak számít, viszont nősténye igen csapodár, és ezzel növeli a versengést kérői között.

A ravasz sündisznó nem riad vissza attól, hogy lezárja az általa megtermékenyített nőstény hüvelyét egy olyan spermaanyaggal, amely megkeményedik, és ezzel lehetetlenné teszi a riválisok dolgát.

A költészet is jelen van, egy fal formájában, amelyre a látogatók rajongó szavakat írhatnak – közeledik ugyanis Bálint-nap, a szerelmesek ünnepe.

A Sexual Nature című kiállítás február 2011. október 2-ig látogatható a Természettudományi Múzeum termeiben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport