Bernát, Felícia
EUR 384,23 Ft
USD 363,76 Ft
7 °C
31 °C

Még a szeme mozgását is hallotta

2011.08.01. 19:50

Rendkívüli fülbetegsége miatt még a szeme mozgását is hallotta műtétje előtt egy brit férfi, pirítóstól pedig szinte megsüketült.

Az 57 éves Stephen Mabbutt hat évvel ezelőtt észlelte magán egy olyan betegség tüneteit, amelynek hatásaként a páciens saját szervezete hangjait rendkívül erősen hallja, míg a külvilágét egyre kevésbé. Az orvosok gyulladáscsökkentő antibiotikumokkal, orr- és hallójáratokat tisztító szerekkel kezelték, ám sikertelenül.

A férfi saját szívverését is jól hallotta, de a legnagyobb kínokat az evés okozta: ropogós ételektől szinte megsüketült. Hallásbetegsége idővel már a látását is zavarta: ha felemelte a hangját, a belső rezgés miatt a látása vibrált.

Végül számítógépes tomográf megmutatta, hogy átlyukadt több helyen a férfi hallójárata. Betegsége rendkívül ritka, félmillió emberből egyet érint évente Nagy-Britanniában. Az orvosoknak műtéttel sikerült helyrehozni a belső fület, a beavatkozás után a férfi úgy érezte mintha teljesen kicserélték volna – írja a Daily Telegraph című brit lap.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás