A szénhidrátban szegény étrendtől az arcbőr is megszépülhet

2011.08.11. 12:10

A szénhidrátokban szegény étrend nemcsak karcsúsít, egy amerikai szakember szerint az arcbőrt is tisztíthatja. A WebMD News egészségügyi hírportál szerint a szénhidrátok étrendbeli korlátozásával kitisztulhat a pattanásos arcbőr. Az acnés arcbőrt ugyanis a vér kiugróan magas inzulinszintje is okozhatja: ha csökken a vércukorszint, az hatással lehet a pattanásos bőrért felelős hormonrendszerre.

"Az alacsony glikémiás indexű (GI) ételek közreműködhetnek az acne hormonális szabályozásában" - fejtette ki Alan R. Shalita, a New York-i Egyetemhez tartozó Downstate Medical Center dermatológiai osztályának vezetője. Egyúttal arra bátorította az acnés bőrű pácienseket, hogy fogyasszanak kevesebb szénhidrátot, ne vigyék túlzásba a tejtermékeket sem étrendjükben, mert azoktól is pattanásos lehet a bőrük.

Az alacsony glikémiás indexű étrendben jellemzően kerülni kell a fehér rizst, az édességeket és a fehér kenyérféléket, helyettük a zöldség, gyümölcs és hús fogyasztása ajánlott. Shalita szerint a csokoládéval az a helyzet, hogy az édesség cukor- és zsírtartalma kiválthatja a bőr irritációját - ismertette az interjút az Independent. Az enyhébb acnés tünetekre a bőrgyógyász szalicilsavas arctisztítót és benzoyl peroxide hatóanyagú krémeket ajánlott.  • Hírek
  • Hírek