Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Dupla infraktust kapott egy kétszívű ember

2012.01.20. 12:06

Duplainfraktust kapott egy kétszívű férfi az Egyesült Államokban, de az orvosoknak sikerült megmenteniük. A 71 éves férfinak nem születési rendellenesség miatt van két szíve, hanem eredeti szívének betegsége miatt műtéttel kapott még egyet.

Amikor kettős infarktussal eszméletlen állapotban kórházba került, az orvosok először azt hitték, hogy szokásos esettel állnak szemben, csak alaposabb vizsgálat után döbbentek rá, hogy kétszívű emberrel van dolguk, és hogy mindkét szív egyszerre szenved infarktustól. Defibrillátorral sikerült egyszerre újraindítani a férfi mindkét szívét. A beteg már jól van, mindkét szíve normálisan működik.

Rade Vukmir, az amerikai sürgősségi betegellátók szervezetének szóvivője elmondta az MSNBC tévécsatornának, hogy az orvosok szervbeültetéskor néha meghagyják az eredetit is, ha van remény arra, hogy meggyógyul. Szíven kívül vese esetében is előfordul a dupla roham.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek