A hegesztőlángnak is ellenáll az ehető purhab

2012.02.03. 15:49

Eléggé kell bízni egy szigetelőanyagban, hogy hajlandók legyünk a saját kezünket célba venni egy közel 4 000 Celsius-fokos hegesztőlánggal, márpedig az alábbi videón éppen ez történik. Az Aarmourtherm Foundation egyik munkatársa a kezébe vesz egy maroknyit a különleges anyagból, és húsz másodpercen át égeti magát. Miután megállapítja, hogy nincs semmi baja, lenyom a torkán néhány kanállal szigetelőhabból.

A legtöbb szigetelőhabban olyan anyagok vannak, amiket nemhogy megenni nem szabad, de még kidobni sem, annyira környezetszennyezők. Éppen ezért izgalmas anyag a videón bemutatott szigetelőhab, ami a melegnek és a hidegnek egyaránt ellenáll, ráadásul biológiailag lebomlik.

A videón kívül nem sok minden derül ki az anyagról, Azt elmondja a videóban szereplő férfi, hogy öt éve fogyaszt a szigetelőhabból, ami hamarosan boltban kapható termékké válhat. Az új szigetelőanyag egyetlen szépséghibája az állaga, ezt a folyékony trutymót nem lehet eszközökben felhasználni. Ha lenne szilárd formája is, akkor kütyükbe is beépíthető lenne.  • Tippek
  • Hírek