16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Eldobható műholdakat tervez a DARPA

2012.03.13. 15:34

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma (DARPA) megrendelést adott le több eldobható műholdra, amelyek segítségével a tengerentúlon harcoló alakulatok friss fényképeket kaphatnak a tartózkodási helyükről. Ez sok esetben nem megoldható a jelenlegi műholdakkal, mert olyan Föld körüli pályán vannak, ahonnan nem látnak rá az adott területre.

See Me a

A SeeMe program (Space Enabled Effects for Military Engagements) célja, hogy amikor egy katona rábök az okostelefonján vagy a táblagépén egy gombra, akkor másfél órán belül kapjon egy műholdas felvételt a környezetéről. A rendszer körülbelül két tucat műholdból áll, amelyek egyenként félmilló dollárba kerülnek. Alacsony Föld körüli pályán repülnek majd, másfél óránként körberepülik a bolygónkat, és fellövésük után két-három hónappal elégnek a légkörben.

Okostelefonnal, versenyautókkal, és fejlett optikai rendszerrel foglalkozó cégeket hívtak meg azokra a megbeszélésekre, amelyeken a műholdak megépítéséről volt szó. A több hónapig használható műholdak jól kiegészítik majd a pilóta nélküli megfigyelőgépeket, amelyekkel sokkal rövidebb ideig lehet a levegőben maradni, hogy nagy felbontású képeket készítsenek a földfelszínről.  • Hírek
  • Hírek