Műlábat kapott egy rétisas

2012.05.14. 09:31

Művégtagot illesztettek Luca, a rétisas csonkolt lábára. A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány munkatársai csak így tudták elérni, hogy a másfél éve megsérült sas egyedül is életképes legyen. Luca lába faágak közé szorult és több helyen is eltört. Mivel a madár a baleset utáni kritikus első néhány napot a fán lógva töltötte, a kezelését végző orvosok már nem tudták megmenteni  végtagot: a nyílt törések a gipsz alatt elfertőződtek, ráadásul a keringési elégtelenség is fellépett, ami szövetelhaláshoz vezetett.

A most alkalmazott lecsatolható művégtag speciális rögzítése miatt stabilan a helyén marad, és a madár sem tudja leszedni magáról (bár egyelőre nem is akarja). Ha hosszabb távon is beválik, később esztétikus műanyaggal is ellátják a nyíló-záró ujjakkal készült prototípust.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét