Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Idén is megrendezik a Kutatók Éjszakáját

2012.08.03. 16:46

Idén is megrendezik a Kutatók Éjszakáját, az egész éjszakás esemény célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani. A korábbi intézményekhez idén továbbiak is csatlakoznak, így szeptember utolsó péntekén összesen közel hatvan helyszín várja az érdeklődőket országszerte.

A látogatók idén is megtudhatják, kik állnak a sokszor látványos, ám valójában komoly felkészültséget és kreativitást igénylő fejlesztések, kutatások mögött. A szervezők az ismeretterjesztés szórakoztató módját választják a tudományok népszerűsítésére. Idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket számos felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve. 2011-ben 26 város 55 intézménye nyitotta meg kapuit, s a becslések szerint több, mint ötvenezer látogató volt kíváncsi a programokra. Idén ennél is több látogatható helyszín készül programokkal országszerte, köztük olyan új csatlakozók, mint a Természettudományi Múzeum, vagy az MTA SZTAKI.

A 2012-es Kutatók Éjszakája kapcsán a Tempus Közalapítvány meghirdette a „Rajzolj kutatót!” pályázati felhívását, amellyel a kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése a céljuk. A szervezők olyan alkotásokat (festményt, grafikát, kollázst, montázst, vagy digitális technikával készült grafikákat) várnak, amelyek kutatót vagy kutatókat ábrázolnak munka közben. A pályázaton több kategóriában mérettethetik meg magukat a jelentkezők. A pályázati munkák beérkezés határideje szeptember 10., az értékelést pedig a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. A legjobb képekből a szervezők kiállítást állítanak össze, mely szeptember 28-án Budapesten, a Kutatók Éjszakáján lesz megtekinthető.  • Vennék
  • Hírek