Putyin sárkánnyal tanítja költözni a darvakat

2012.09.06. 11:48

Hat, fogságban felnevelt szibériai hódarunak segít délre költözni Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki motoros sárkányrepülővel vezeti majd a tapasztalatlan madarakat. A túra alatt Putyin fehér ruhát, egyes orosz hírforrások szerint pedig álcsőrt is visel út közben, hogy a veszélyeztetett fajnak számító fiatal madarak szemében felnőtt hódarunak tűnjön. Az állatoknak ugyanis vezetőre van szükségük ahhoz, hogy eljussanak a melegebb közép-ázsiai tájakra.

Az elnök a közel ötezer kilométeres út első szakaszán repül majd a csapat élén, a darvak ezután önállóan haladnának tovább dél felé. A RIA-Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint a kezdeti próbálkozások alatt csak egy daru követte a vezérmadárnak öltözött Putyint. Egy másik alkalommal már öten szegődtek a nyomába, de néhány kör után csak ketten maradtak vele.

Az októberben a hatvanadik évét betöltő orosz vezető nagy hangsúlyt fektet sportos, egyenesen élő, természetbarát imázsának ápolására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla