Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túl messzire költözik a Csodák Palotája?

2012.10.02. 11:49

Magyarország első interaktív tudományos kiállításának, a Csodák Palotájának vasárnap mennie kellett a Millenárisról. Bár már korábban kiszivárgott, a vezetés csak aznap hozta nyilvánosságra az új helyszínt.

A kiállítás új helye XXII. kerületben található, a Tropicariumnak is otthont adó Campona. A helyszínnel az a fő probléma, hogy nagyjából 15 kilométerre található a városközponttól, már külön vasúti megállója van. A Csodák Palotája a Millenárison alkalmas volt arra, hogy a vidékről oda látogató családok, osztályok a nap maradék részét eltöltsék a városközpontban, az új helyszín ehhez viszont már túl messze van, ráadásul önmagában nem túl sok, a fenti célközönségeknek való programot kínál.

A CsoPa Facebook-oldalán hozzászóló látogatók szerint nemcsak a vidékieknek jelenthet gondot az új helyszín, a budapestieknek is távol esik: van, aki az utazás meghosszabbodása miatt kiveszi a tantervből a palota látogatását, mások a megnövekedett költségekre panaszkodnak. Arról nem beszélve, hogy a külföldi turistáknak egyértelműen kiesik majd az új helyszín, nem túl valószínű, hogy a déliből kivonatoznának. Néhány hozzászóló szerint jó döntés született, mert legalább ott van a Tropicarium, és van parkoló is.

Ön mit gondol?

 • 1811
  Budapesti vagyok, és nem lesz jó
 • 1399
  Budapesti vagyok, és jó lesz a Campona
 • 639
  Vidéki vagyok, és jó lesz
 • 566
  Vidéki vagyok, és nem lesz jó

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!