Túl messzire költözik a Csodák Palotája?

2012.10.02. 11:49

Magyarország első interaktív tudományos kiállításának, a Csodák Palotájának vasárnap mennie kellett a Millenárisról. Bár már korábban kiszivárgott, a vezetés csak aznap hozta nyilvánosságra az új helyszínt.

A kiállítás új helye XXII. kerületben található, a Tropicariumnak is otthont adó Campona. A helyszínnel az a fő probléma, hogy nagyjából 15 kilométerre található a városközponttól, már külön vasúti megállója van. A Csodák Palotája a Millenárison alkalmas volt arra, hogy a vidékről oda látogató családok, osztályok a nap maradék részét eltöltsék a városközpontban, az új helyszín ehhez viszont már túl messze van, ráadásul önmagában nem túl sok, a fenti célközönségeknek való programot kínál.

A CsoPa Facebook-oldalán hozzászóló látogatók szerint nemcsak a vidékieknek jelenthet gondot az új helyszín, a budapestieknek is távol esik: van, aki az utazás meghosszabbodása miatt kiveszi a tantervből a palota látogatását, mások a megnövekedett költségekre panaszkodnak. Arról nem beszélve, hogy a külföldi turistáknak egyértelműen kiesik majd az új helyszín, nem túl valószínű, hogy a déliből kivonatoznának. Néhány hozzászóló szerint jó döntés született, mert legalább ott van a Tropicarium, és van parkoló is.

Ön mit gondol?

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás