Kék mézet termeltek az M&M's csokit guberáló méhek

2012.10.05. 07:32 Módosítva: 2012.10.05. 07:32

Kék és zöld árnyalatú mézet termeltek méhek az elzászi Ribeauville térségében, írja a BBC. A francia méhészek szerint a közeli biogáz üzemben a feldolgozásra váró M&M's cukorkák mázából ettek a méhek, ez színezte el a mézet.

A Mars csokoládégyárból származó szemetet feldolgozó üzem működtetője is erre a megoldásra jutott. A cég szóvívője szerint a méhészekkel egyidőben érzékelték a problémát, a sajnálkozás mellett pedig elmondta azt is: gyors intézkedéseket hoztak, hogy a méhek ne férhessenek hozzá az édességhulladékhoz. Kitakarítják és légmentesen lezárják a kontéreket, a beérkező hulladékot pedig nem tárolják sokáig, hanem azonnal elkezdik a feldolgozásukat.

Szakértők szerint a méhek elég okosak ahhoz, hogy megtalálják a legkönnyebben beszerezhető cukorforrásokat, így bukkanhattak rá az édességmázra.

A kék méz bármilyen érdekes, a méhészek szerint eladhatatlan.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla