Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

A Pécsi Tudományegyetem oktatókórháza lett a Fejér Megyei Szent György Kórház

2012.11.07. 16:51

A Pécsi Tudományegyetem általános orvosi karának oktatókórháza lett a Fejér Megyei Szent György Kórház, az erről szóló megállapodást szerdán írta alá a kar dékánja és az intézmény főigazgatója Székesfehérváron. Miseta Attila dékán hangsúlyozta: elemi érdek, hogy megoldják az orvosok, ápolók utánpótlásának súlyos problémáját. Úgy véli, ehhez megfelelő körülményeket kell teremteni, ennek egyik lépése lehet a megállapodás.

Miseta emlékeztetett rá, hogy az 1980-as évek eleje óta létezik az egyetem oktatókórházi rendszere, amit aktualizálni kellett. Felméréseik szerint sok hallgatójuk van Székesfehérvárról és környékéről, ezért természetes volt, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórházzal ilyen megállapodás született.

Csernavölgyi István főigazgató szerint a Szent György kórházat többek között a kimagasló színvonalon folyó tudományos munka és az elhivatott személyzet teljesítménye tette alkalmassá az új feladatra. Mint elmondta, az elmúlt két évben minden intézményi szektorban megtalálták azokat a szakembereket, akik magas színvonalon, elhivatottsággal végzik munkájukat. Csernavölgyi szerint a megállapodás folyamatos szakmai fejlődést biztosít, és szeretnék elérni, hogy a Székesfehérváron gyakorlatukat töltő orvostanhallgatók kötődjenek az intézményhez, és a jövőjüket ott képzeljék el.