Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Hallgassa meg az űrben felvett első dalt!

2012.12.28. 10:25

Chris Hadfield kanadai űrhajós karácsony előtt töltötte fel a YouTube-ra az első űrben felvett dalt. A Jewel in the Night című számot néhány nappal azután vette fel, hogy a Nemzetközi Űrállomásra érkezett.

Hadfield két társával december 21-én dokkolt az űrállomáson, a dalt december 23-án rögzítette, majd szenteste töltötte fel a YouTube-ra, és ki is posztolta Twitterre és Soundcloudra. Űrhajóstársa Larrivée Parlor akusztikus gitáron kísérte énekét. A hangszert Vancouverben készítették és évek óta az űrállomáson van.

Chris Hadfield 53 éves kanadai űrhajós, jövőre ő veszi át az parancsnokságot, ezzel ő lesz az űrállomás első kanadai parancsnoka. Májusban tér vissza a Földre, elmondása szerint addig sokat szeretne zenélni szabadidejében. Mindig is szeretett gitáron játszani, több zenekarban is játszott már. Mielőtt az űrbe indult volna, készített egy pengetőt is, amelyet természetesen magával vitt. Nem most gitározik először az űrben, 1995-ben már játszott az orosz Mir űrállomáson is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek