Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Mensa-tag lett egy hároméves kislány

2013.02.11. 10:31

Hároméves kislányt vettek fel a magas intelligenciájú embereket tömörítő Mensa társaság tagjai közé Nagy-Britanniában. A helyi sajtó beszámolója szerint az orosz származású, Guildfordban élő Alice Amos 162-es intelligenciahányadossal csatlakozhatott a nemzetközi egyesület nagy-britanniai tagozatához. Jelenleg Alice a legfiatalabb Mensa-tag a szigetországban; rajta kívül tizenhét olyan gyerek tartozik a társasághoz, aki még nem érte el az iskoláskort.

A Mensát 1946. október 1-jén alapította Nagy-Britanniában Roland Berrill ausztrál ügyvéd és Lancelot Ware angol tudós. Ma több mint százezer tagja van a világ mintegy száz országában. Magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa. A nemzetközi társaság célja, hogy összefogja az általa elfogadott intelligenciateszten kiemelkedő eredményre képes embereket tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre.

A két nyelven beszélő Alice Amos IQ-ja magasabb, mint Bonaparte Napóleoné (145) vagy Albert Einsteiné (156). A Mensa közlése szerint szereti Ezópusz meséit, valamint rajong az Aranyfürtöcske-, és a három medve-történetekért.