Ivó, Milán
EUR 384,85 Ft
USD 363,40 Ft
5 °C
26 °C

Nem kapnak védelmet a jegesmedvék

2013.03.07. 16:28

A jegesmedvék nem kerültek nagyobb biztonságba, az állatvilág védelmével foglalkozó nemzetközi konferencián a többség elutasította a szőrméjükkel való kereskedelem tiltását. A New York Times szerint a jegesmedvék védelme lett volna az egyik legfontosabb ügy a védett állatokkal foglalkozó CITES bangkoki találkozóján, és az eset arra mutat rá, hogy az állatvédelemben nehéz globális konszenzusra jutni.

Mint arról korábban beszámoltunk, a konferencián többek között három cápafaj védelmét is ki akarták harcolni a természetvédők, mert értékes uszonya miatt világszerte milliószámra gyilkolják le a tengeri ragadozót.

A jegesmedvék ügye egyébként az Egyesült Államok számára volt különösen fontos, több északi ország azonban, ahol szintén élnek jegesmedvék (Kanada, Grönland és Norvégia), leszavazta a fokozott védelmet kérő indítványt. Az Európai Unió kompromisszumos javaslatát, amely az állatok megjelölésével és exportkvóták felállításával nehezítette volna a szőrmék illegális kereskedelmét, szintén elutasították.

A jegesmedvék populációja a felmelegedés miatt került veszélybe, az olvadó jégtakaró miatt egyre kisebbre zsugorodik az életterük. A hófehér szőrmék növekvő értéke pedig a vadászok szemében értékes zsákmánnyá teszi őket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás