Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lélegzetelállító videóválogatás a Földről

2013.04.04. 14:25

Az emberek többsége csak álmodik arról, milyen lehet az űrből látni a Földet. A Nemzetközi Űrállomásról többször is felvettek ilyen videókat, mind csodálatos volt. Bruce W. Berry most készített egy összeállítást, amelyen több nevezetes helyszíni, légköri- és természeti jelenség is helyet kap.

Az űrállomás minden kilencvenedik percben megkerüli a bolygót, így az ott tartózkodó űrhajósoknak határtalan lehetőségeik vannak arra, hogy lefilmezzék az érdekességeket.

A videón több rövidebb timelapse-klip látható, köztük a Szaricsev-vulkán kitörése, vagy az Irén hurrikán az űrből, amikor eléri az Egyesült Államok partjait. Több sarki fényt is felvettek, készültek videók csodálatos tájakról, földrészekről és nagyvárosokról nappal és éjszaka.

Az űrhajósok kézi kamerákkal dolgoznak, a hatvanas évektől napjainkig több mint 750 ezer fotót, videót vettek fel. Hasselblad, Linhof, Rolleiflex, Kodak, Canon és Nikon fényképezőgépeket használtak, az első digitális kamerát 1995-ben vitték fel az űrbe. A fotók többségén a Föld szerepel, az űrhajósok kiképzésében szerepel a természeti-, légköri, meteorológiai jelenségek felismerése és dokumentálásának módja is. Megismertetik őket az alapvető fotózási technikákkal is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?