Árpád
-2 °C
4 °C

Stephen Hawking szerint ezer évünk maradt a Földön

2013.04.13. 19:14

Stephen Hawking arra figyelmeztet, az emberiség nem éli túl a következő ezer évet, ha nem menekül el a törékeny bolygónkról. Nem túl optimista jóslata szerint az emberiség ki fog halni még ebben az évezredben.

A 71 éves elméleti fizikus Los Angelesben, a Cedars-Sinai Medical Centerben beszélt a jövőről. Szerinte az emberiség jövőjét az űr felfedezése jelentheti. "Folytatnunk kell az emberiség terjeszkedését az űrbe. Ha megértjük, hogyan működik az univerzum, bizonyos szempontból uralkodunk is rajta" – mondta Hawking.

Az űrkutatást azonban jelentősen visszavetette a gazdasági váltás, az űrügynökségek jóval kevesebb pénzt kapnak az államoktól, mint korábban. Ugyanakkor egyre többeket érdekelnek az űrrel kapcsolatos hírek, milliárdosok is beszálltak az űrkutatásba és fejlesztésbe.

Stephen Hawking ritka izomsorvadásos betegségben szenved, most azért utazott Los Angelesben, mert ott próbálják megtalálni a gyógymódot a betegségre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?