Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Sóvihar tombol Ukrajnában

2013.04.17. 22:04

Az ukrajnai Krím-félszigeten második napja tombol a hurrikánerejű szél, amelynek a sebessége néha az óránkénti száz kilométert is meghaladja. A szélvihar a Fekete-tengertől gáttal leválasztott Szaszik-Szivas sós vizű tóból sóval telített levegőt emelt fel legalább másfél méter magasságba Koktebel település közelében. A helybeliek beszámolója szerint a környéken érezhetően sós íze van a levegőnek, és a szélvihar sóval hintette be a környező termőföldeket és szőlőskerteket is.

A helyszínen készített fotókon jól látszik a sóval telített felhő a tó fölött. A ritka sóviharról amatőr videofelvétel is készült.

Szerdán a Fekete-tenger partján tomboló vihar miatt Kercsiben egy halkonzerveket gyártó üzemet öntött el a víz. Az ítéletidő miatt nem indulnak kompok a városból.  A Szaszik-Szivas tó gátja szivárog, és fennáll a veszélye annak, hogy átszakad. A katasztrófavédelem szakemberei második napja hordják a homokzsákokat a gátra: eddig már legalább négy tonnányi zsákkal erősítették meg a gátat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?