Készül a nyíregyházi állatkert új elefántja

2013.05.07. 16:30

A Nyíregyházi Állatpark két elefántja, Jack és Kwanza készen állnak a párzásra; a nőstény Kwanza már korábban is a bika felé farolt, ami annak a jele, hogy a maga részéről hajlandó a dologra. A párzásra végül kedden került sor, az állatok délelőtt és délután is üzekedtek. Az aktusok körülbelül három-négy percig tartottak, de a párzás előtti rituáléval együtt ez fél órát is igénybe vett.

A húszéves Jack másfél éve, egy tenyészprogram keretében érkezett az Egyesült Királyságból. Az állatkert dolgozói azóta vártak rá, hogy Jack és a 11 éves Kwanza végre utódot nemzzenek. Az, hogy a párzás sikeres volt-e, csak hónapok múlva fog kiderülni – ezt a vizeletteszt alapján elvégzett hormonvizsgálat igazolhatja. Ha igen, Kwanza várhatóan 22 hónap alatt hordja ki az elefántborjat.

A Nyíregyházi Állatpark közleményében azt írja: mióta megszületett az ország első afrikai elefántja Nyíregyházán, azóta várja mindenki az utánpótlást. A kiselefántot ugyanis egy francia állatkertbe szállították hatéves korában, és a parkban nagyon szerették volna, ha újabb utód születik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport