David Attenborough pacemakert kap

2013.06.04. 15:23

A veterán természettudósnak, Sir David Attenborough-nak sürgős szívműtétre van szüksége. A 87 éves kutató a jövő héten Ausztráliában tartott volna előadást, amire az összes jegy elkelt, de le kellett mondania a rendezvényt, mivel az orvosai az azonnali beavatkozást sürgetik.

Az Attenborough turnéját intéző cég mai közleményében azt írta, hogy a természettudóson még ma elvégzik a műtétet, ugyanis a kardiológusa ezt tanácsolta neki. Az operációt Londonban hajtják végre. A közlemény nem tért ki rá, hogy valójában mennyire súlyos Attenborough állapota, csupán azt jegyezték meg, hogy a tudós nagyon sajnálja, hogy le kellett mondania a jövő heti programját.

Elképzelhető, hogy a kutató túlhajszolt életvitele okozza az egészségi állapota romlását. Attenborough hatvan évig dolgozott természettudósként, amiért 1985-ben lovaggá ütötték, de esze ágában sem volt abbahagyni a munkát. Ahogy korábban fogalmazott, hat évtizeden át dolgozott, és nem akar visszavonulni, mert az túl unalmas lenne.  • Tippek
  • Bankszámla