Így szeretkeznek a tengeri csigák

2013.11.14. 12:51

Egymás fejébe hatolnak be párzószervükkel egy nemrég felfedezett tengeri csiga-faj egyedei – írja a National Geographic phenomena blogja.

A fajt Rolanda Lange, a Tubingeni Egyetem evolúciós pszichológusa fedezte fel Ausztráliában, a Lizard-szigetnél búvárkodva. Az új faj két-három milliméter hosszú, a National Geographic szerint leginkább egy vízalatti orchideához hasonlít. Az új csigának még nincs rendes neve, Lange egyszerűen Siphopteron 1-nek hívja a fajt.

Siphonopteron sea slugs mating

Az egyszerűség kedvéért mindegyik egyednek hím és nőstény ivarszerve is van, péniszből rögtön kettő a biztonság kedvéért. Szex közben jól látható módon duplán behatolnak egymásba. „Relatíve elég nagy a péniszük″ – mondta erről Lange.

Untitled-1
Fotó: Lange, Werminghausen & Anthes

Az egyikkel a partnerük női ivarszervébe hatolnak be, a másikkal a fejébe. A párosodás általában 40 percig tart. „Gondolhatják, milyen lelkes voltam, amikor rájöttem, hogy kölcsönösen egymás fejébe pumpálnak″ – nyilatkozta a büszke felfedező, aki laboratóriumi körülmények között le is filmezte a szeretkező csigákat, sőt, egy édeshármast is sikerült elkapnia.

A bizarr folyamat hivatalos neve cephalo-traumatikus szekréciós transzfer, azaz feji sérülést okozó kiválasztási átadás. 

Kylie Minoque--Can't get You Out Of My Head

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport