Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Okosabb, mint egy 15 éves?

2013.12.07. 11:27
A frissen publikált 2012-es PISA-jelentés szerint a magyar diákok teljesítménye minden területen romlott az elmúlt években, ráadásul mindegyik vizsgált készségben alulmúltuk az OECD-országok átlagát. A nemzetközi felmérés a 15 évesek természettudományos, matematikai és szövegértési ismereteit vizsgálja, elsősorban a gyakorlati alkalmazás képességére kíváncsi. A mostani felmérésen a matematika kapta a legnagyobb hangsúlyt. Az Index minitesztjében megnézheti, mivel kellett szembenézniük a tesztet kitöltő diákoknak, és kiderítheti, hogy jobb-e matekból, mint a 15 évesek. A kérdések korábbi PISA-felmérésekből és a mintakérdések közül valók (vagyis nem a teljes teszt, csak egy kis ízelítő belőle).

Minden kérdés megválaszolására tetszőleges idő áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »