Fülöp, Evelin
EUR 392,34 Ft
USD 367,33 Ft
13 °C
27 °C

Ijesztő új videó a nagaszaki atombombáról

2014.02.08. 11:07

Eddig soha nem látott videó került ki az internetre a Nagaszakira ledobott atombomba előkészületeiről. A "Kövér embernek" (Fat Man) nevezett bombát egy csendes-óceáni szigetről, Tinianról indították 1945 augusztus 9-én, és 74 ezer ember halálát okozta. Jópár történész szerint teljesen feleslegesen, mivel a három nappal korábban ledobott hiroshimai bomba után Japán úgyis megadta volna magát.

A felvétel a Los Alamosi laboratórium könyvtárából került elő. A videóhoz egy reddites felhasználó remek szakkommentárt írt.

Még az is kiderül a videóból, hogy volt szörfös szál is a nagaszaki bombában: a vízhatlan festéket, amit a Fat Mannél használtak, először szörfdeszkákon tesztelték. A tudósok pedig, akik a bombát kifejlesztették, azon aggódtak, hogy nagyjából 20 százalék volt az esélye, hogy az atombomba nem lesz sikeres – bár annak nem volt sok esélye, hogy az előkészületek idején felrobban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás