Eszter, Eliza
EUR 383,72 Ft
USD 358,02 Ft
14 °C
24 °C

500 millió éves embriót találtak

2014.04.16. 22:22

Apró, gömb alakú fosszíliákat találtak Kínában, melyek valószínűleg egy idáig ismeretlen állat 500 éves embriói lehetnek, írja a CBS News. A fosszíliák a kambrium harmadik korszakaszából származnak, valamikor 521 és 541 millió évvel ezelőttről. Ekkor népesítette be a földet az első állatsereglet. 

fossil-blastomere
Fotó: livescience.com

A legtöbb néhány akkoriban megjelent élőlény, például a bogarak, szépen megkövesedtek , de mások, például a szivacsok és a férgek a lány részeik miatt csak ritkán tudtak konzerválódni. 

A University of Missouri kutatói ilyen lágyrész fosszíliákat kerestek Dél-Kína mészköves területein, amikor még ennél is sokkal ritkább dologba botlottak: apró gömbökre, poligonális mintákkal a felületükön. Ezek a mintázatok általában megkövesedett, a fejlődés korai szakaszában lévő embriókhoz tartoznak. 

A kutatát a Journal of Paleontology-ban publikálták. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek