Aliz
6 °C
14 °C

Miért, egy labda nem vágyik szeretetre?

2014.06.02. 11:07

Hogy irtózatos mennyiségű szemetet termelünk, az közismert; az már kevésbé, hogy ez a szemétkupac szép lassan eljut a Föld utolsó érintetlen csücskébe is. A Laysan-albatroszok például előszeretettel költenek a civilizációtól távoli Midway Atollnál, Hawaii-on.

A képen látható példányt is ott fotózták le – csak éppen nem egy albatrosztojást dédelget, hanem egy gyakorláshoz használt baseball-labdát. És ez nem egy helyi pályáról származik, hanem a nagy csendes-óceáni szemétfoltból. Ennek a méreteit jól illusztrálja, hogy évente 50 tonna szemét sodródik partra csak a Papahānaumokuākea Marine National Monumentnél, ahol az albatroszok költőhelye is van.

Már korábban is megfigyelték, hogy a Laysan-albatroszok előszeretettel dédelgetnek szemetet, különösen a tojás alakú példányokat. Ez még nem ártalmas az állatokra, a rengeteg megevett szemét viszont igen. A madarak évente öt tonna hulladékot falnak föl, és már a kicsiknek is gyakran visznek szemétdarabokat a fészekbe, mivel nem tudják megkülönböztetni azt a táplálékból.

És hogy ennek mi az eredménye? Az itt látható horrorisztikus képek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?