Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ebola pusztít Guineában, 208 halott

2014.06.05. 10:38

Körülbelül 208-an haltak meg a Guineában pusztító ebolavírus miatt – jelentette az Egészségügyi Világszervezet. Május 29-e és június 1-je között a vírus legalább 21 emberrel végzett, és 37 megbetegedést regisztráltak. Az ebolás esetek száma ezzel 328-ra nőtt az országban; laborvizsgálatok igazolták, hogy a 191 beteggel az ebolavírus végzett.

A guineai halálesetek több mint felét az ország déli részén, Guekedou körzetében regisztrálták, ami a járvány kitörési központja lehetett. A szomszédos Sierra Lenoéban eközben három ebolás és tíz ebolagyanús megbetegedést regisztráltak. Itt hatan haltak meg, a Guineával szintén szomszédos Libériában tízen.

Az egészségügyi hatóságok szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy sokan nem hajlandók orvoshoz menni a betegséggel, inkább népi gyógymódokkal kúrálják magukat. Viszont az ebola az esetek 90 százalékában végez a beteggel, és még oltóanyagokkal sem lehet küzdeni ellene. A túlélési esélyt javíthatja, ha a betegséget időben regisztrálják és a beteg orvosi kezelést kap.

A WHO és a Doctors Without Borders szerint a potenciális fertőzöttek száma a 600-at is elérheti.