Viola
-5 °C
-2 °C

Cetcápán lovagolt, nem kér bocsánatot

2014.06.18. 09:30

Nem kér bocsánatot az a floridai férfi, aki egy, a Facebookra feltöltött videó tanúsága szerint meglovagolt egy cetcápát. James Robert Bostwick életében először látott ilyen halat, de ez nem akadályozta meg abban, hogy az állat uszonyába kapaszkodva vontassa magát a tengerben. 

Bár sokan felháborodtak, mint kiderült, a mutatvány semmilyen törvényt nem sért meg. Az esettel kapcsolatban nyilatkozó cápaszakértők azonban felhívták az emberek figyelmét egy fontos dologra: a cetcápa ugyan ártalmatlan az emberekre nézve, de egy ember komoly gondokat tud okozni az állatnak, ha túl sokat macerálja. „Ha megérintjük őket, megsérthetjük a bőrükön lévő vékony védőréteget, és ez hosszabb távon akár veszélyes is lehet” – mondta Bob Hueter, a Mote Tengerbiológiai Labor Cápakutató Központjának igazgatója, aki szerint úszni természetesen lehet a cetcápákkal, de a legjobb az lenne, ha közben nem érintenénk meg.

A videót feltöltő Bostwick szerint viszont az állat egyáltalán nem zavartatta magát, sőt másik három emberrel is együtt úszott, összesen vagy húsz percen keresztül maradt önszántából az emberek közelében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!