Árpád
-2 °C
3 °C

Receptkönyv helyett sci-fit ír a Nestlé

2014.06.25. 08:50

Joggal tűnhet úgy, hogy a Nestlé nagy nyilvánosság előtt csinál hülyét magából, amikor azt mondja, szeretné elkészíteni a Star Trek ételgyártó masináját, de mivel ők a világ legnagyobb élelmiszeripari cége, ha valakinek, hát nekik sikerülhet.

A Bloomberg írta meg, hogy a Nestlé Egészségtudományi Intézet (NIHS) elindította a Vasember nevű programját, amivel azt vizsgálják, hogy az egyes tápanyagok hogy hatnak az agyra, a testre és a gyomorra. A Nestlé azt szeretné, ha néhány éven belül olyan gépet készíthetne, ami felméri az ember tápanyagszükségletét, és – hasonlóan a Star Trek Csillagflottájának replikátorához – elkészítené a megfelelő ételt.

Ed Baetge, az NIHS igazgatója a Bloombergnek azt mondta, a Vasember programban létrehozott élelmiszerek sokkal hatékonyabbak lennének a vitamin- és tápanyaghiány kezelésében, mint a ma kapható táplálékkiegészítők, ráadásul olyan betegségeket is gyógyíthatnak, mint az Alzheimer- vagy a Kwashiokor-kór.

Csak megnyomsz egy gombot, és kijön az étel. Ha jól csináljuk, ez lehet a következő mikrohullámú sütőd a konyhában.

– mondta Baetge.

Az NIHS több mint száz tudóst alkalmazott, hogy tanulmányozzák a cukorbetegség biomarkereit, valamint hogy keressenek összefüggést a vitamin- és ásványianyag-hiány, illetve a szív- és érrendszeri betegségek között. A Nestlé a tudományos elemzéssel foglalkozó Waters Corporationt is bevonta a fejlesztésbe, hogy egyedi tápanyagprofilokat készítsenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?