Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Ha ez igaz, Egyiptom a tudomány csúcsán

2014.06.29. 21:19

Azt állítja az egyiptomi hadsereg, hogy lenyűgözően csodálatos tudományos felfedezést tett: olyan eszközt dolgozott ki, amely vérvétel nélkül felismeri a HIV és a Hepatitis C vírusainak hordozóját, sőt, képes arra is, hogy megtisztítsa a vírustól a vért és így meggyógyítsa a betegeket – írta a Daily Mail.

Kék madár lehet a csodaszer

A felfedezés szépséghibája, hogy a a februárban megjelent első optimista nyilatkozatokat semmi sem támasztja alá – akkor fél évet kértek a befejezésig –, és még a kidolgozók szerint is tesztelni kell, hogy megjelenhessen a mindennapi használatban. Egyelőre tehát az eszköznek annyi realitása van, mint Széles Gábor kozmikus energiát használó kék madarának.

Szombaton be is jelentették, hogy a tesztek miatt csúszik a kidolgozott eszköz széleskörű bevetése. Az csodagépről szóló hírek ezért inkább az új egyiptomi hatalom pr-akciójának tűnnek.

Becslések szerint a 86 milliós ország egy tizede fertőzött Hepatitis C vírussal. Ez ellen nincs is védőoltás. A betegség csak drágán gyógyítható. Előfordul, hogy a betegség tünetmentes, ám később májzsugorhoz vezet.   • Vennék
  • Bankszámla