Színváltós fagyit nyalhatunk

2014.08.01. 10:27

Willy Wonka itt él közöttünk és színváltós fagylaltot gyárt. A valódi neve Manuel Linares, spanyol fizikus professzor, és nem a csokigyáros mesehős inspirálta a különleges édesség megalkotására, hanem a szintén komoly tudósokkal együttműködő Charlie Francis, aki sötétben fluoreszkáló jégkrémet készített.

Linares jégkrémje a Xamaleón nevet kapta, ami spanyolul kaméleont jelent. A fagyi ugyanis eleinte kék színű, de a nyelvünkhöz érve először lilás árnyalatú lesz, és végül teljesen magentára nyalhatjuk. A tudós egyelőre nem árulja el a receptet, mert még nem kapta meg rá a szabadalmi védelmet, és a különleges hozzávalót egyszerűen csak "szerelmi elixírnek" nevezi. Ezzel kell bevonni a fagyit fogyasztás előtt.

A gyümölcsös ízű fagylaltban egyébként természetes anyagok vanna, eper, kókusz, mandula, banán és más egyebek. Nem meglepő módon akkora az érdeklődés a fagyija iránt, hogy az IceXperience fagyizót, ahol ez kapható, tömegek ostromolják.

A fizikus pedig már készül a következő nagy dobásokra, folyamatban van egy ultraibolya fényre reagáló fagylalt fejlesztése, valamint készült egy Xamán nevű jégkrém is, amely Paruból és Afrikából származó gyógynövényeket, vágyserkentő afrodiziákumokat fog tartalmazni. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek